ДИКРАСИН Билков разтвор 65мл

ДИКРАСИН ЛОСИОН / DICRASSIN Цена: 65мл – 11лв Продукта Дикрасин е създаден през 1979г.
Статус на продукта: НАЛИЧЕН
3 бр. Дикрасин лосион = 33лв + БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ

ДИКРАСИН обновен на 23.10.2016

Дикрасин е билков лосион за мазане притежаващ следните качества:

  • противовъзпалително действие
  • обезболяващо действие
  • подобрява кръвообращението и храненето на тъканите около ставите и болните места
  • разтваря соли и токсини, като по този начин подобрява подвижността на ставите и гръбначния стълб.

Преди употреба на ДИКРАСИН ЛОСИОН пластмасовата бутилка с препарата се разклаща много добро.

ДИКРАСИН

ДИКРАСИН ЛОСИОН ДЕРМАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ:
ОПОРНО – ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ
– остеоартроза, ревматоиден артрит, гонартроза, коксартроза, полиартрит, остеопороза, болестта на Бехтерев, подагра;

СЪРДЕЧНО – СЪДОВА СИСТЕМА
– хипертония, аритмия, исхемична болест на сърцето, инфаркт, мозъчен инсулт, ангина пекторис;

НЕВРОЛОГИЧНИ
– невроза и неврастения, мигрена, ишиас, дископатия, радикулит, мултиплена склероза, депресии;

ПИКОЧО – ПОЛОВАТА СИСТЕМА;

ВЪТРЕШНИ ОРГАНИ (подобрява дейността им)
– бъбреци, черен дроб, жлъчка, бели дробове;

ОБМЯНАТА НА ВЕЩЕСТВАТА повлиява благотворно;

ИМУННАТА СИСТЕМА активира и засилва защитните сили на организма.

ДИКРАСИН ЛОСИОН АКТИВНИ СЪСТАВКИ:
Продукта включва билкови екстракти от стръкове на риган, стръкове на жълт кантарион, листа и цветове на глог, рН коректор и пречистена вода.

  • Флавоноидите рутин, кварцетин, рамнозид изовитексин, вителсин, хиперозид и моноацетил-витаксинрамнозид имат капиляротонично действие, намаляват пропускливостта и чупливостта на капилярите, предотвратяват увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки от различни фактори. Оказват инхибиращ ефект на хиалуронидазата и притежават антиоксидантна активност, участвуват в окислително-възстановителните процеси.
  • Етеричните масла тимол, бориенол, гранилацетат, гераниол, цинеол и L – пинен притежават локално дразнещо и ревулзивно действие, не са токсични в прилаганите дози.
  • Дъбилните вещества, приложени външно притежават противовъзпалителен ефект, имат бактерицидно действие, образуват защитна ципа върху повредената кожа, предпазваща подкожната тъкан от дразнене.
  • Солната киселина в дозираната ниска концентрация, допринася за проявяване действието на флавоноидите, етеричните масла и дъбилните вещества и улеснява проникването им в тъкъните.

ДИКРАСИН ДЕЙСТВИЕ:
В Дикрасин Флавоноидите, етеричните масла и дъбилните вещества, които се съдържат имат противовъзпалително, противоалергично, венотонично, мембраностабилизиращо и антихеморагично действие.

Дикрасин с добре подбрания си състав притежава изразено противовъзпалително, болкоуспокояващо и съдоукрепващо действие, подобрява кръвоснабдяването и храненето на тъканите около ставите и болните места. При експериментални фармакологични и клинични изпитвания е доказано повлияване на пролиферативната фаза на околоставните възпалителни процеси, облекчаване на болката, подобрение на движенията и намаляване на сковаността (отчетено при 73-81 % от изследваните болни).

Приложението на Дикрасин може да намали дозата или да доведе до изключване приложението на НСПВС (нестероидии противовъзпалителни средства). Не предизвиква реакции на свръхчувствителност, повлиява благоприятно повишеното артериално налягане и може да се прилага при болни с отклонения в кръвното налягане. Не променя структурата на кожните придатъци (космени фоликули, потни и мастни жлези) и др.

ПОКАЗАНИЯ:
Дикрасин билков разтвор за мазане показан за лечение на: Възпалително-дегенеративни заболявания на опорно-двигателната система (неусложнена, неактивирана остеоартроза, артрити, тендинити. тендовагинити, бурсити, спондилити. радикулити).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Дикрасин да не се прилага при пациенти, свръхчувствителни към някоя от съставките на препарата. Не се прилага при кожни обриви, възпаления, алергични и инфекциозни, заболявания на кожата и меките тъкани, рани и др. Не се препоръчва прилагането му по време на месечно неразположение при жените.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
При приложението на Дикрасин дермален разтвор е желателно да са избягва контакт на препарата с очите, устната и носна лигавици. Не се препоръчва приложения на препарата при деца под 6 годишна възраст. Да не се допуска предозиране! Да не се прилага върху потни участъци от тялото.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ДЕЙСТВИЯ:
Дикрасин билков разтвор за мазане обикновено се понася много добре! Не са установени нежелани лекарствени реакции при приложение на препоръчаните дози от препарата.

В редки случаи дикрасин може да предизвика възможна появата на сърбеж, зачервяване и лек обрив по кожата, краткотрайно и преходно увеличаване на отока и болките в засегнатите стани, леки кожни улцерации, дискомфорт от острия мирис, парене, които са бързопреходни и в повечето случаи не водят до прекратяване на лечението.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ:
Не са установени взаимодействия на Дикрасин дермален разтвор с други лекарствени препарати. Поради липса на документирани изследвания, да не се смесва или прилага локално едновременно с други ревулзивни лекарствени средства

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:
Тъй като няма специални наблюдения за приложението на препарата при бременни и кърмачки и от съображения за сигурност, желателно е приложението му да се избягва през първите три месеца от бременността. В останалия период на бременността и при кърмачки да се прилага много внимателно и приложението му да се извършва само по лекарска препоръка и контрол.

ДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ:
Не са установени ефекти върху способността за шофиране и работа с машини при приложение на Дикрасин дермален разтвор.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА:
Дикрасин се прилага само външно, чрез намазване на болния или на по-големи участъци от тялото Намазването на ограничен участък се прави ежедневно или през ден, като дермалния разтвор се втрива в продължение на няколко минути. Нанасянето му върху цялото тяло се прави по следния начин:

1 -ден: накапват се 25-30 мл от дермалния разтвор върху кожата и се втрива и масажира в продължение на 30-40 мин. цялото тяло, с изключение на главата, лицето и слабините. Масажирането се извършва от крайниците към сърцето. Гърбът и гърдите се масажират кръгово.

2 -ден: прави се масаж без нанасяне на Дикрасин. Може да се използва обикновен масажен крем.

3 -ден: почивка. Може да се направи баня.

Тридневният цикъл се повтаря 6 пъти, с което се нанася една лечебна курсова доза от 3 опаковки Дикрасин. При резистентни случаи на тежки заболявания могат да се приложат 2, 3 и повече дози след двуседмични паузи. Възможна е лека лечебна реакция, след чието преминаване започва оздравителният процес.

Преди употреба на ДИКРАСИН ЛОСИОН пластмасовата бутилка с препарата се разклаща много добро.

ПРЕДОЗИРАНЕ:
Да се внимава с прилаганото количество от дикрасин, за да не се допуска предозиране! Ако това се случи да се употреби антикиселина (сода бикарбонат) за неутрализиране на евентуално повишената киселинност на кожата.

ОПАКОВКА:
Дикрасин дермален разтвор в пластмасова бутилка 65 мл.

СРОК НА ГОДНОСТ:
3 (три) години от датата на производство.

СЪХРАНЕНИЕ:
Да се съхранява под 25° С на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място.

ПРОИЗВОДИТЕЛ:
ЕТ „Дикрасин – Димитър Кръстев – Георги Кръстев”

ДИКРАСИН ПРИЛОЖЕНИЕ
АРТРИТ ЛЕЧЕНИЕ С ДИКРАСИН И МАГНЕЗИЕВО ОЛИО
БОЛКИ В МУСКУЛИТЕ И СТАВИТЕ ЛЕК С ДИКРАСИН И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ
БОЛКИ В КОЛЯНОТО Лек с Дикрасин и Магнезиев гел
БОЛКИ В СТАВИТЕ
ПЛАНТАРЕН ФАСЦИИТ ЛЕЧЕНИЕ С ДИКРАСИН И МАГЕНЗИЙ
ШИП В ПЕТАТА ЛЕЧЕНИЕ С ДИКРАСИН И МАГНЕЗИЙ

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е 3 лв

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА СТРАНАТА Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ДО ОФИС НА ЕКОНТ В СТРАНАТА Е 3,50лв

ЗА КОНТАКТИ
Антон Атанасов
gsm:    0898634108
e-mail: [email protected]

ДИКРАСИН – документален филм / видео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *