ОСТЕОПОРОЗА ЛЕЧЕНИЕ

ОСТЕОПОРОЗА ЛЕЧЕНИЕ – три са основните факторите за появата на  остеопороза. Същите фактори ще помогнат при лечение на остеопороза  и профилактиката и.

Остеопороза – прогресиращо заболяване на костите. Намалява се плътността на костите и те стават крехки и чупливи.

ОСТЕОПОРОЗА ЛЕЧЕНИЕ

ОСТЕОПОРОЗА ЛЕЧЕНИЕ И ПРОФИЛАКТИКА
Трите основни фактора за успешно справяне с остеопорозата са:

  • Физическа активност ( излизане от зоната на комфорта – да се изморим, задъхаме, изпотим)
  • В ежедневното меню  да присъстват повече алкални храни отколкото киселинни храни. Набавяне на калций от растителен произход.
  • Разходка сред природата

ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ПОЯВАТА НА ОСТЕОПОРОЗА Е ОБЕЗДВИЖВАНЕТО.

ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ ( излизане от зоната на комфорта – да се изморим, задъхаме, изпотим).
ОСТЕОПОРОЗА ЛЕЧЕНИЕ. Каква е връзката между остеопорозата и физическата активност. Натоварването на мускулите и костите с физически упражнения води до заякване на мускулите и костите. Ако човек спортува в младежките години ще може да изгради много здрави кости с висока плътност. Ако човек засили физическата си активност на средна възраст ще избегне остеопения да се превърне в остеопороза. Липсата на физическа активност води до отслабване на мускулите и получаването на крехки кости. Организмите в природата са така устроени, че ако няма натоварване на определен орган той забавя своята функция и след време атрофира. Човек трябва да тренира редовно, как и колко всеки сам трябва да прецени, важно е да се натоварваме редовно и при физическите натоварвания да излизаме от зоната на комфорта (да се изморим, задъхаме, изпотим).

Физическата активност стимулира циркулацията на кръв в организма засилва се присъствието на кислород и хранителни вещества в клетките, стимулира се  изхвърлянето на токсини и се облекчава работата на имунната система. Физическата активност в съчетана с хранителен режим с преобладаващо алкални храни води до подобряване на здравето и неговото запазване.

В ЕЖЕДНЕВИЕТО МЕНЮ ДА ПРИСЪСТВАТ ПОВЕЧЕ АЛКАЛНИ ХРАНИ. Набавяне на калций от растителен произход, защо:
ОСТЕОПОРОЗА ЛЕЧЕНИЕ – ако основната причина за появата на остеопорозата бе недостиг на калций или не правилното усвояване на калция. Това е така и не е така. В Африка всички щяха да са болни от остеопороза, а то е рядкост. Там се консумират храни бедни на калций от животински произход (яде се предимно растителна храна), но хората са много активни физически.  В момента ние си набавяме калций предимно с продукти от животински произход. Само че този калций не се усвоява, както калция съдържащ се в храните от растителен произход. Ако храната, която консумираме в ежедневието предимно е с киселинен характер тя нарушава  баланса на ph ( на кръвта нормата е 7,35-7,45) и организма трябва да дърпа от своите резеrви за да нормализира ph. Част от резервите са витамини и минерали. Калция е алкален минера и се извлича от костите за да се нормализира ph. Прекаляването с киселинни храни води до изтощаване на организма включително поява на остеопороза и други по-тежки заболявания. Затова ние сме живи макар и с различни здравословни проблеми. Ако баланса на ph се наруши трайно ни ще умрем.
Колкото храната, която консумираме е по-преработена толкова тя е по-малко полезна за нас.

РАЗХОДКА СРЕД ПРИРОДАТА – ОСТЕОПОРОЗА ЛЕЧЕНИЕ
Контакта с природата ни зарежда с жизнена енергия (ПРАНА), набавяме си и витамин Д. Изкачванията в планината натоварват мускулите и костите предимно на краката, а това е в полза за хората с остеопороза и не само за тях. Контакта с природата ни действа успокояващо. Сред природата ние се разтоварваме от натрупания стрес от напрегнатото ежедневие.

Колкото повече се отдалечаваме от природата толкова повече ще боледуваме.

Д-р Георги Гайдурков за митовете за остеопорозата

 

МАГНЕЗИЕВО ОЛИО – ПРИЛОЖЕНИЕ
СХВАЩАНЕ НА КРАКАТА
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – ЛЕЧЕНИЕ
ШИПОВЕ НА ВРАТА
ШИПОВЕ – ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
МУСКУЛНИ КРАМПИ
БОЛКИ В КРЪСТА
БОЛКИ В СТАВИТЕ
БОЛКИ В КОЛЯНОТО
АХИЛЕСОВО СУХОЖИЛИЕ – Лек с Магнезиево олио и Магнезиев гел
СЧУПЕН КРАК ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С МАГНЕЗИЙ ЗА МАЗАНЕ
ПРИ НАТЪРТЕНО, СИНИНИ, ОТОЦИ – ИЗПОЛЗВАЙТЕ Магнезиево олио
МАСАЖИ С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО, МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ И …
ПЛЕКСИТ – ЛЕК С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ
ДИСКОВА ХЕРНИЯ ЛЕК с Магнезиево олио и …
ИНСУЛТ – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ с Магнезиево олио и …
ПАРОДОНТОЗА ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ – ЗАЩО МАГНЕЗИЯ ПОМАГА
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ТРЕНИРОВКА (I Част).
Използване на магнезиево олио и магнезиев гел от терапевта на националния отбор по волейбол Петър Атанасов
ХРАНИ БОГАТИ НА МАГНЕЗИЙ
ХРАНИ СЪДЪРЖАЩИ СЕЛЕН
ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *