БОЛКИ В ГЛЕЗЕНА Лек с Магнезиев гел и Дикрасин

Болки в глезена често срещан проблем при хора с наднормено тегло и спортуващи, хората занимаващи се с тежък. Болки в глезена е сред един от най-често срещаните проблеми на ставите. Болките в ставите – проявяват се в местата с най-голямо натоварване. Това са колене, глезени, тазобедрени стави.

Най – застрашени от болки в глезена са хората с наднормено тегло, хората занимаващи се с тежък физически труд, активно практикуващите спорт свързан с по-голямо натоварване на краката.

една от причините за болки в глезена
БОЛКИ В ГЛЕЗЕНА – ПРИЧИНИ

 • физически травми
 • наднормени килограми
 • недостатъчна физическа активност
 • голяма физическа активност
 • генетични изменения
 • ставни болести
 • неудобни обувки
 • стареене
 • околна среда
 • други

Болки в глезена се усещат и усилват при движение. При покой в началото няма болки в ставите, само схващане на меките тъкани в областта на проблемната става.
Сковаността се разкарва след раздвижване на ставата при движение или гимнастика. Ако не се вземат мерки за спиране на болки в глезена. Започва да се ограничава движението, болките в ставите започва да се появява, и когато няма движение на засегната става. Ограниченото движение води до скъсяване и уплътняване на мускулите. Което след време може да доведе и до появата на шипове.

ПРИ БОЛКИ В ГЛЕЗЕНА – може да се прилагат:

 • студени компреси
 • компрес с хляб оцет и сода за хляб (такъв компрес се прави за през нощта и не се прави повече от 2-3 пъти подред, защото оцета размеква костите)- много добре действа при изкълчен глезен.
 • мазане с магнезиев гел и дикрасин
 • ставна гимнастика на Норбеков
 • ходене бос

БОЛКИ В ГЛЕЗЕНА – задължително се прави ставната гимнастика на Норбеков, в началото при болка  в глезена движението е ограничено, затова трябва друг човек да ви помага да раздвижвате глезена с въртеливи движения. Гимнастиката се прави поне 2 пъти на ден. Първите дни ще има болка при правенето на гимнастиката и движението на глезена може да бъде доста ограничено. При редовно правене на гимнастиката ще забележите, как подвижността на глезена се увеличава. Освен гимнастиката на Норбеков в зависимост от това къде е болката в глезена и при какви движения се усеща, трябва да се правят такива натоварващи движения, при които има болка, но тя да бъде малка, поносима. Примерно – стоене на пръсти на един крак с леко придържане, ако е необходимо. Стоеж на един крак. Упражнения за прасец с единия или двата крака в зависимост от травмата на глезена. Задържане на глезена в шпиц и контра шпиц. Ходене бос при всички травми на глезена и стъпалото.

При болки в глезена проблема може да се реши изцяло или доста да се облекчи положението чрез използването на Дикрасин и Магнезиев гел.

Приложението на ДИКРАСИН И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ може да намали дозата или да доведе до изключване приложението на НСПВС (нестероидии противовъзпалителни средства). Не предизвиква реакции на свръхчувствителност, повлиява благоприятно повишеното артериално налягане и може да се прилага при болни с отклонения в кръвното налягане.

ЗАЩО ДИКРАСИН И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ ПОМАГАТ ПРИ БОЛКИ В ГЛЕЗЕНА:

 • Дикрасин и Магнезиев гел имат противовъзпалително действие
 • Дикрасин и Магнезиев гел имат аналгетично (болкоуспокояващо) действие
 • Дикрасин и Магнезиев гел подобряват кръвооросяването в намазаната зона
 • Дикрасин и Магнезиев гел разкарват отоците в намазаната зона
 • Магнезиев гел отпуска схванатите мускули и сухожилия
 • Дикрасин разтваря соли и токсини, като по този начин подобрява подвижността на ставите.

При болки в глезена най-добре е да се ползват и двата продукта ДИКРАСИН И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ за да има на по-добри резултати.

– Преди употреба да се прочете листовката към продукта Дикрасин
– Преди употреба да се прочете информацията за Магнезиев гел
– Преди употреба пластмасовата бутилка с препарата Дикрасин се разклаща много добро.
– Да не се маже Дикрасин и Магнезий върху наранена кожа.
– Преди употреба да се намаже малък участък от кожата на едната ръка с Дикрасин на другата с

Магнезиев гел за да провери поносимостта на човека към продуктите. Рядко, но е възможна и алергична реакция. При Дикрасин – Ако това се случи да се употреби антикиселина (сода бикарбонат) за неутрализиране на евентуално повишената киселинност на кожата. Ако има по-силно зачервяване при употребата на Магнезиевия гел мястото се отмива с вода.

БОЛКИ В ГЛЕЗЕНА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ДИКРАСИН И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ:

Дикрасин се маже върху болната става, може и да се маже и на по-големи площи, но това се прави при сериозни заболявания.
Магнезиев гел се маже върху мускулите и ставите. Първо се маже проблемната зона с Дикрасин след като попие се маже с Магнезиев гел. Не слагайте много Магнезиев гел на болното място, за да може цели магнезия да попие бързо до 5 мин. Сутрин мазане с Магнезиев гел, вечер с Дикрасин и Магнезиев гел.
1. Дикрасин се маже веднъж на ден. Дикрасин да не се нанася по главата, лицето и слабините.
2. Магнезиевия гел може да се маже и по-често от веднъж на ден, ако се налага.

За трайни резултати при болки в глезена е необходимо редовно мазане всеки ден поне месец  с Дикрасин и Магнезиев гел. Всекидневното раздвижване на проблемните стави във всички посоки е от полза. Ходене бос и масаж на болния глезен.

 

МАГНЕЗИЕВО ОЛИО – ПРИЛОЖЕНИЕ
СХВАЩАНЕ НА КРАКАТА
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – ЛЕЧЕНИЕ
ШИПОВЕ НА ВРАТА
ШИПОВЕ – ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ДИСКОВА ХЕРНИЯ ЛЕК с Магнезиево олио и …
ХРАНИ БОГАТИ НА МАГНЕЗИЙ
ХРАНИ СЪДЪРЖАЩИ СЕЛЕН
ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *