Използване на магнезиево олио и магнезиев гел от терапевта на националния отбор по волейбол Петър Атанасов

Започнах да използвам магнезий във физиотерапията отскоро и бързо открих неговото благотворно влияние при терапия на травми и контузии. Използвам гелообразната форма на магнезия и я вкарвам в дълбочина на тъканите чрез ултразвук. Прилагам я при мускулни разтежения, контрактури, схващания , възпаления на сухожилията, отоци и др. Възстановителният процес доста се ускорява от факта, че  магнезия се абсорбира от тялото по лесно през кожата. Tой въздейства не само локално на травмата, а и на функцията на целия организъм.

Спортистите се нуждаят от този минерал повече отколкото обикновените хора, поради големите натоварвания, а орално магнезия се усвоява много по-бавно и в по-малък процент. Лосионите за трансдермално приложение доставят високи концентрации магнезий до клетъчно ниво направо през кожата, като по този начин се избягват чревните и бъбречните противопоказания, които понякога се появяват в следствие на орална употреба. Този начин на вкарване на магнезия в тялото е доста успешен.

Петър Атанасов – терапевт на националния отбор по волейбол.
Работи и отделно в собствен кабинет. Намира се в спортен комплекс “Сиконко” в кв. Люлин.

МАГНЕЗИЕВО ОЛИО – ПРИЛОЖЕНИЕ
СХВАЩАНЕ НА КРАКАТА
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – ЛЕЧЕНИЕ
ШИПОВЕ НА ВРАТА
ШИПОВЕ – ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ЗЕЛЕНО КАФЕ – ДОКАЗАНО ОТСЛАБВАНЕ
МУСКУЛНИ КРАМПИ
БОЛКИ В КРЪСТА
БОЛКИ В СТАВИТЕ
БОЛКИ В КОЛЯНОТО
АХИЛЕСОВО СУХОЖИЛИЕ – Лек с Магнезиево олио и Магнезиев гел
СЧУПЕН КРАК ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С МАГНЕЗИЙ ЗА МАЗАНЕ
ПРИ НАТЪРТЕНО, СИНИНИ, ОТОЦИ – ИЗПОЛЗВАЙТЕ Магнезиево олио
МАСАЖИ С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО, МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ И …
ПЛЕКСИТ – ЛЕК С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ
ДИСКОВА ХЕРНИЯ ЛЕК с Магнезиево олио и …
ИНСУЛТ – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ с Магнезиево олио и …
ПАРОДОНТОЗА ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ – ЗАЩО МАГНЕЗИЯ ПОМАГА
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ТРЕНИРОВКА (I Част).
Използване на магнезиево олио и магнезиев гел от терапевта на националния отбор по волейбол Петър Атанасов
ХРАНИ БОГАТИ НА МАГНЕЗИЙ
ХРАНИ СЪДЪРЖАЩИ СЕЛЕН
ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

17 thoughts on “Използване на магнезиево олио и магнезиев гел от терапевта на националния отбор по волейбол Петър Атанасов

 • ZPetyr

  Здравейте, искам да споделя моя отпит с магнезиевото олио. Преди пет месеца се появиха болки в подбедрицата при навеждане и понякога при ходене. Разбрах за магнезиевото олио от приятели и реших да го пробвам. Започнах да мажа подбедрицата всяка вечер преди лягане с олиото. В началото го разреждах 2-3 към 1 после започнах само с концентрата да се мажа.
  След второто намазване с магнезиевото олио при навеждане остна много малка болка. Тя се запази около 1 месец въпреки, че се мажех всекя вечер. След един месец редовно използване на магнезиево олио болката изчеза напълно. От тогава минаха около четири месеца. Сега болката се появява рядко и е много по-лека от преди, а аз ходя по 5-8 км. на ден пеша.

 • Стефка

  Привет
  Може ли да се използва магнезиевия гел без употребата на ултразвук?

  • Здравей Стафка,
   магнезиевия гел е предназначен за употреба без ултразвук. Просто чрез ултразвук гела прониква по-бързо и на по-голяма дълбочина.

 • Цветанка

  Би ли могъл магнезиевия гел/олио да се ползват при тиреодит на Хашимото?

  • Здравей Цветанка
   Повече от 300 жизненоважни ензимни реакции в клетките на човешкото тяло разчитат на магнезия. Участва в хормоналния баланс на организма . Магнезиевия дефицит води до нарушаване на обмяна на веществата на клетъчно ниво.
   Магнезия и Селена подпомагат функцията на щитовидната жлеза.
   Не мисля, че ще може да ти навреди употребата на магнезиев хлорид под формата на магнезиево олио или гел. Не знам да ли само то ще е достатъчно, но със сигурност ще има положителен ефект върху целия организъм. Човек става по-енергичен засилва се имунната система, засилва се изхвърляне то на токсини от тялото. Цялостно зареждане на организма с магнезий става като мажеш едно от трите места: подмишници, стъпала или корем. Между 3 и 5 седмици е минимума за коригиране на магнезиевия дефицит в човешкото тяло (При тежки случай може да има ефект чак след 3 месеца) Храните са бедни на минерали. За източниците на магнезий и тяхната усвояемост виж тук: https://mountheal.com/blog/?p=90

   Ведро настроение!

 • антоанета серафимова

  Искам да попитам, дали мога да използувувам магнезиевото олио като профилактика на синът ми който е на 14г., но вече пета година тренира волейбол, а аз самата съм масажист и смятам, че мога да му бъда полезна.След като разбрах за магнезиевото олио, много се заинтересувах и ще си го купя да помагам на семейството ми и на хората с които работя.Питам за синът ми ,защото не знам дали има ограничения във възрастта на която може да се ползувува олиото и колко пъти на седмица да го ползувувам и как да мажа цялото ли тяло или както е описано /корема подмишници и стъпала /.Благодаря ви!

  • Здравейте, продукта е натурален и няма проблем да го ползва вашият син. Хубаво да се маже след всяка тренировка за по-добро възстановяване. Може да ползвате олиото или гела. За масаж е по-добро олиото защото по-бавно попива, но трябва да го ползвате първите пъти разредено 2-3 към 1 . Магнезиевия гел попива по-бързо и употребата му след тренировка е по удачна. Аз лично ползвам гела (повече от 1,5 год.) 3-4 пъти седмично след тренировка или преди лягане. Който го ползва редовно усеща разликата сам по себе си.
   Погледнете тази статия за ползата от качественото възстановяване: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ТРЕНИРОВКА

   Успех в начинанията!

 • П. Михайлов

  Има ли опасност от предозиране с магнезия или ако не се прилага на подходящото място?

  • Опасност от предозиране няма, има опасност, ако попадне в очите или на отворена рана, че ще Ви дразни доста. Ако сте алергични към продукта,също трябва да се внимава (рядко, но се случва). Ако имате много сериозни проблеми с бъбреците не трябва да го ползвате.
   Мажа се 2 пъти седмично цели с магнезиев гел и съм установил, че няма неподходящи места освен горе посочените.

 • Светла Димитрова

  Здравейте!! Имам ошипяване на врата и постоянно главоболие,трудноповлияващо се на лечение.Въпросът ми към вас е кое да избера- магнезиевият гел или олио?Възлагам големи надежди за излекуване!!!

  • Здравейте, който и продукт да изберете ще ви облечи значително положението, защото имам наблюдения как действа при доста хора със шипове във врата. Разликата между олиото и гела освен в цената е в попиването.
   Магнезиевото олио попива по-бавно за около 20 минути и в началото се разрежда с вода. Магнезиевия гел се нанася директно без разреждане и попива за около 5-10 мин.

 • Reaper

  Здравейте.Баба ми има шипове във вратната област.Страда от главоболие и световъртеж.На скоро почна да вдига доста кръвно и лекарите и казаха че е в прединсултно състояние.Съответно когато попитахме какво може да се направи, те вдигнаха ръце и казаха НИЩО.Чета за вашите продукти и доколкото разбрах от написаното биха помогнали в случая но все пак исках да попитам и вас за мнение.Благодаря предварително.

  • Здравейте,
   при шипове на врата и схващания на врата магнезия ще помогне. Има отпускане на схванатата зона оттам и намаляване и изчезване на болката.
   Магнезия подобрява оросяването в намазания участък (нормализира се оросяването към главата) и така ще се предотвратят главоболията.
   Подробности в статията ШИПОВЕ НА ВРАТА

 • Mihail

  Здравейте,
  искам да попитам , ако мажа всеки път след тренировка местата, където се свързват сухожилията с костта( инсерциите ), или по-точно глезенни, коленни стави и рамене – какво отражение ще има това върху възстановяването ми? Идеята ми е да предотвратя микротравматизма в тези области в следствие на пренапрежение на опорно-двигателния апарат от тренировките и да се предпазя от евентуални остри и хронични травми. Тренирам лека атлетика.
  Поздрави!

  • Здравейте,
   може да го използваш след всяка тренировка. След баня порите на кожата са отворени и магнезиевия гел попива много
   добре. Слагай по-малко за да попие целия. Може да мажеш и самите мускули ще усетиш разлика в по-бързото има възстановяване.
   Магнезия ускорява циркулацията на кръвта в намазания участък. Кръвта вкарва повече кислород и хранителни вещества така се ускорява възстановяването,
   ефекта е сходен като след ходене на масаж. Ако има проблем със ставите може да ползваш за тях дикрасин в комбинация с магнезий. Но това ако е по-сериозно положението.

  • Здравейте,
   може да се ползва при кърмене магнезиево олио или гел, но по принцип във вашият случай е най-добре да си набавяте магнезия чрез храната, но ако се налага може да се ползва. Мажете по-малко за да попие бързо и да не дразни много кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *