КРЪВНА ЗАХАР – ДИАБЕТ – Защо Магнезия помага? (II Част)

КРЪВНА ЗАХАР, ДИАБЕТ – Учените не знаят кое причинява диабетната невропатия, но няколко фактора най-вероятно допринасят за нея. Увеличената кръвна захар, състояние, свързано с диабета, води до химически промени в нервите. Тези промени увреждат способността им да пренасят сигнали. Високата глюкоза уврежда също така кръвоносните съдове, които пренасят кислород и хранителни вещества до нервите. Поддържането на кръвната захар възможно най-близко до нормалното ниво забавя появата и прогреса на нервното заболяване, причинено от диабета.

Наскоро направения анализ показва, че хората, които приемат най-много магнезий чрез храната (консумация на пълнозърнести храни, ядки и зелени зеленчуци), са изложени на по-малък риск от диабет II тип. Магнезия влияе благоприятно върху няколко ключови стъпала в метаболизма на глюкозата и инсулина. При изследвания с животни добавката на магнезий към храната може да предотврати причинената от фруктозата инсулинова резистентност и увеличаването на кръвното налягане при плъхове.

Известно е, че магнезият подобрява нервната проводимост, знае се, че магнезиевия дефицит причинява симптоми на периферна невропатия и изследванията навеждат на мисълта, че недостига на магнезий може да влоши контрола над кръвната захар при диабет II тип. Учените смята, че магнезиевият дефицит нарушава отделянето на инсулин в панкреаса и увеличава инсулиновата резистентност в телесните тъкани.

Магнезиевия дефицит е силно изразен при пациенти със захарен диабет.  Обикновено се причинява от загуби от бъбреците или стомашно-чревния тракт. Пациентът с изчерпани запаси от магнезий може да прояви нервно-мускулни симптоми, хипокалемия, хипокалцемия или сърдечносъдови усложнения. Знае се, че магнезиев дефицит имат около 75% от българите и това се отнася в още по-голяма степен за диабетиците, при които той се изчерпва по-интензивно, когато кръвната захар не е под контрол.

В поредица от експерименти д-р И. М. Ресник демонстрира в епруветка, че увеличаването на глюкозата в течността води до отделяне и/или изместване на магнезия от червените кръвни телца, следователно в тялото хипергликимията или високата кръвна захар ще причини пълен магнезиев дефицит в организма.

Последните изследвания показват, че „Изчерпването на серумния магнезий присъства във и демонстрира тясна връзка с язвите по краката на засегнатите от диабет II тип хора, връзка, за която до сега не е ставало дума.”

Необходимо е използването на магнезий за предотвратяване и облекчаване както на диабета, така и на свързаните с него усложнения, включително на тежката периферна невропатия.

Диабет

Какво може на направи всеки диабетик за да подобри значително своето здраве?
След консултация с личния лекар може да:

  • Увеличи приема на храни богати на магнезий (ядки, тиквени семки, пшеничен зародиш, сусамов тахан, зелени водорасли спирулина, зелени зеленчуци).
  • Редовно мазане на коремната област с магнезиев хлорид (магнезиево олио, магнезиев гел), с цел захранване на целия организъм с магнезий.
  • Редовно мазане с магнезиев хлорид (магнезиево олио, магнезиев гел) на части от тялото засегнати вече от диабетната невропатия ( подобрява кръвообращението и нервната проводимост).
  • Повече движение на открито, по възможност в планината
  • Спазване на хранителен режим

Употребата на лекарства за диабет само подвържат болния. Те не го лекуват, дори след време нещата в повечето случаи се усложняват.

Източник:
“Трансдермална терапия с магнезий” – Марк Съркъс

Подобни:
ДИАБЕТЪТ Е ЛЕЧИМ – ДИАБЕТЪТ – МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ
ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ – ЗАЩО МАГНЕЗИЯ ПОМАГА

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е 3 лв

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА СТРАНАТА Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ДО ОФИС НА ЕКОНТ В СТРАНАТА Е 3,50лв

ЗА КОНТАКТИ
Антон Атанасов
gsm: 0898634108
e-mail: [email protected]

МАГНЕЗИЕВО ОЛИО – ПРИЛОЖЕНИЕ
СХВАЩАНЕ НА КРАКАТА
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – ЛЕЧЕНИЕ
ШИПОВЕ НА ВРАТА
ШИПОВЕ – ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ЗЕЛЕНО КАФЕ – ДОКАЗАНО ОТСЛАБВАНЕ
МУСКУЛНИ КРАМПИ
БОЛКИ В КРЪСТА
БОЛКИ В СТАВИТЕ
БОЛКИ В КОЛЯНОТО
АХИЛЕСОВО СУХОЖИЛИЕ – Лек с Магнезиево олио и Магнезиев гел
СЧУПЕН КРАК ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С МАГНЕЗИЙ ЗА МАЗАНЕ
ПРИ НАТЪРТЕНО, СИНИНИ, ОТОЦИ – ИЗПОЛЗВАЙТЕ Магнезиево олио
МАСАЖИ С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО, МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ И …
ПЛЕКСИТ – ЛЕК С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ
ДИСКОВА ХЕРНИЯ ЛЕК с Магнезиево олио и …
ИНСУЛТ – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ с Магнезиево олио и …
ПАРОДОНТОЗА ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ – ЗАЩО МАГНЕЗИЯ ПОМАГА
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ТРЕНИРОВКА (I Част).
Използване на магнезиево олио и магнезиев гел от терапевта на националния отбор по волейбол Петър Атанасов
ХРАНИ БОГАТИ НА МАГНЕЗИЙ
ХРАНИ СЪДЪРЖАЩИ СЕЛЕН
ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *