ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – ИЗБЕРИ САМ СВОЯ ПЪТ

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – реши сам, какъв път на лечение да избереш. 
ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ забавена ( понижена ) функция на щитовидната жлеза.

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ  ПРИЧИНИ?

– недостиг на йод
– стрес
– генетично предразположение
– други

При хипотиреоидизъм се наблюдава забавяне функцията на щитовидната жлеза.
Причините за хипотиреоидизъм могат да бъдат много, но най-честите са постоянния стрес в ежедневието и употребата на храни бедни на йод.

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ

Дефицитът на йод сред населението в света днес има пандемичен характер. Недостигът на йод в организма се заема от радиоактивния йод, битови токсини, като бромиди, пестициди. Експлоатацията на земята от съвременното селско стопанство е довело до изтощаване на почвата. Следователно растенията отглеждани в почви бедни на йод, няма как да са с високо съдържание на йод. Това се отнася са не само за йод, но и за другите минерали и микро елементи съдържащи се в плодовете, зеленчуците и ядките.

Йодираната сол не осигурява необходимото количество йод на човека.
Хората консумиращи много храни съдържащи скорбяла ( тестени изделия ), в които се съдържа голямо количество бром са изложени на риск от недостиг на йод.

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – Препоръчителен дневен прием на йод:
– бебе 100-150мкг
– младежи и възрастни 150 – 250мкг
– за бременни и кърмещи жени 250 мкг

Официално е прието, че токсично е редовното приемане на повече от 1000 мкг йод на ден.
Дневната доза на йод за Европа е 1000мкг
Дневната доза на йод за Япония е 13000мкг – не е правописна грешка.

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – обикновено при понижена функция на щитовидната жлеза се предписва L-Тироксин ( л тироксин ). L-Тироксин е лекарство, което съдържа тиреоиден хормон левотироксин. Това е синтетичен хормон, който изпълнява функцията на естествения не произвеждан достатъчно от щитовидната жлеза. Няма да се спирам на нежеланите реакции от използването на L-Тироксин, пише ги в листовката на лекарството.

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – при понижена функция на щитовидната жлеза може да се използва и левотикроксин приготвен от изсушени и стрити свински жлези ( води се натурален хормон). Принципа на действие на левотикроксин приготвен от изсушени и стрити свински жлези е същия на L-Тироксин, прескача се щитовидната жлеза и направо в организма се вкарва животински хормон. Продукта е по-скъп от синтетичния L-Тироксин,  дозировката в таблетките не винаги е еднаква.

Забавена функция на щитовидната жлеза лечение – при понижена функция на щитовидната жлеза може да се използват ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ или ЙОД СЕЛЕНУМ. Това са продукти съдържащи биологично активен йод. Това не са хранителни добавки. ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ И ЙОД СЕЛЕНУМ се използват за обогатяване на храните с йод.
ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ ЛЕЧЕНИЕ – ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ И ЙОД СЕЛЕНУМ стимулират щитовидната жлеза сама да работи и да произвежда хормони. При повечето препарати използвани при проблем с щитовидната жлеза, жлезата се прескача и се вкарват направо в тялото синтетичен хормон.

Подобни:
ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ И ЙОД СЕЛЕНУМ СРАВНЕНИЕ
ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ – ЕДНО БЕБЕ ПО КОЛКО ТРЯБВА ДА ПИЕ?
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
ЗАЧЕВАНЕ И БРЕМЕННОСТ – ИМА ПРЯКА ВРЪЗКА С ЙОД
ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ Лек с Йодис Концентрат
БОЛЕСТТА НА ХАШИМОТО – ЛЕЧЕНИЕ С ЙОДИС И СЕЛЕН
ГУША ЛЕЧЕНИЕ С ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *