ДЕТОКСИКАЦИЯ – НЕМИСЛИМА БЕЗ МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ

Детоксикация на организма означава прочистване на тялото ни от натрупаните токсини и тежки метали. Натрупването става чрез храната, водата и въздуха. Колкото тялото ни е по-чисто от към токсини и тежки метали толкова ние сме по-здрави и жизнени.

Детоксикация на организма – защо е необходима?
Натрупването на токсини в организма води до отслабване на имунната система. Това означава по-често да боледуваме, органите в нашето тяло започват да не работя пълноценно, започваме да пълнеем, лесно да се уморяваме, след работа да нямаме желание и сили за нищо. състаряваме се преждевременно.

Токсините се натрупват в различни части на нашето тяло. Когато имаме натрупване на много токсини в червата (зависи от вида и количеството на храната която поемаме, начина на хранене), имунната система отслабва. Защото вместо тя да се бори само с вирусите и бактериите идващи чрез въздуха, проникващи чрез през кожата и т.н. тя заделя около 70% от ресурсите си в зоните с токсините за да помогне за тяхното изхвърляне. Това ни прави много уязвими и започваме да боледуваме много често.

ЗАЩО МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСЯКА ДЕТОКСИКАЦИЯ?
Магнезият е от изключителна важност за цялата клетъчна енергетика, защото е задължително да се свърже с АТФ (аденозин трифосфат), който е централното, богато на енергия съединение на тялото. Когато не е свързан с магнезия, АТФ не може да произвежда енергията, използвана обикновено от конкретни ензими, чрез които тялото прави протеини, ДНК, РНК, пренася натрий, калий или калций във и извън клетките, нито да добавя фосфорна група към протеините като отговор на даден от хормоните сигнал и т.н. Всъщност без магнезий АТФ не е функционален и това води до смъртта на клетките.

Според  д-р Хейли “в основата на всички механизми за детоксикиране лежи енергията, необходима за изхвърлянето на съответната отрова, следователно процесът не може да се задвижи без магнезий и АТФ. Нищо в тялото не може да се извърши без енергия и без магнезий”. Тази енергия не може нито да се произведе, нито да се използва.”

Магнезиевите йони представляват физиологично активния магнезий в тялото ; те не се свързват с други вещества и са свободни да се присъединят към биохимичните процеси на тялото. Това е една от основните причини магнезият да подпомага детоскикирането от токсичните химикали и елиминирането на тежките метали от организма. Друга причина е ролята му в производството на глутатион, но несъмнено, както подчертава  д-р Хейли, комбинацията магнезий АТФ осигурява енергията, необходима за отстраняването на всеки замърсител. Следователно д-р Дийн има пълно основание, като казва: ” Симптомите на химическото натравяне могат да бъдат причинени напълно или частично от дефицита на магнезий”.

Трансдермалната терапия с магнезиево олио и магнезиев гел (единствения начин да се увеличи сигурно и достатъчно нивото на магнезия, без да трябва да се правят венозни инжекции) е от изключително значение при всяка програма за детоксикиране или използване на хелатния ефект. Дефицитът на магнезий води до дефицит на витамин В6, поради участието му в метаболизма на витамина. Ако не поличава достатъчно магнезий, тялото не е в състояние да произвежда или използва протеина.

Магнезиевият дефицит създава и други проблеми, като например протеинов дефицит. Този елемент също така активира витамините С и Е. Следователно при неговия недостиг консумираните с храната витамини С и Е няма как да се оползотворят.

Магнезият играе ключова роля в естественото самопочистване на тялото и детоксикационните му реакции.

Начин на приложение на магнезиево олио и магнезиев гел:

  • Локално - нанася се върху проблемната зона.
  • Комплексно – за цялостно зареждане на организма с магнезий нанасяме магнезий върху ходилата или коремната област. Така се предотвратява магнезиевия дефицит.

Източници:
Трансдермална терапия с магнезий
Интернет

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е 3 лв

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА СТРАНАТА Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ДО ОФИС НА ЕКОНТ В СТРАНАТА Е 3,50лв

ЗА КОНТАКТИ
Антон Атанасов
gsm:    0898634108
e-mail: mountheal@abv.bg

МАГНЕЗИЕВО ОЛИО – ПРИЛОЖЕНИЕ
СХВАЩАНЕ НА КРАКАТА
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – ЛЕЧЕНИЕ
ШИПОВЕ НА ВРАТА
ШИПОВЕ – ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ЗЕЛЕНО КАФЕ – ДОКАЗАНО ОТСЛАБВАНЕ
МУСКУЛНИ КРАМПИ
БОЛКИ В КРЪСТА
БОЛКИ В СТАВИТЕ
БОЛКИ В КОЛЯНОТО
АХИЛЕСОВО СУХОЖИЛИЕ – Лек с Магнезиево олио и Магнезиев гел
СЧУПЕН КРАК ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С МАГНЕЗИЙ ЗА МАЗАНЕ
ПРИ НАТЪРТЕНО, СИНИНИ, ОТОЦИ – ИЗПОЛЗВАЙТЕ Магнезиево олио
МАСАЖИ С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО, МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ И …
ПЛЕКСИТ – ЛЕК С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ
ДИСКОВА ХЕРНИЯ ЛЕК с Магнезиево олио и …
ИНСУЛТ – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ с Магнезиево олио и …
ПАРОДОНТОЗА ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ – ЗАЩО МАГНЕЗИЯ ПОМАГА
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ТРЕНИРОВКА (I Част).
Използване на магнезиево олио и магнезиев гел от терапевта на националния отбор по волейбол Петър Атанасов
ХРАНИ БОГАТИ НА МАГНЕЗИЙ
ХРАНИ СЪДЪРЖАЩИ СЕЛЕН
ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

Публикувано в 03 ЗДРАВЕТО Е МАГНЕЗИЙ с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>