ДЕТОКСИКАЦИЯ – НЕМИСЛИМА БЕЗ МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ

Детоксикация на организма означава прочистване на тялото ни от натрупаните токсини и тежки метали. Натрупването става чрез храната, водата и въздуха. Колкото тялото ни е по-чисто от към токсини и тежки метали толкова ние сме по-здрави и жизнени.

Детоксикация на организма – защо е необходима?
Натрупването на токсини в организма води до отслабване на имунната система. Това означава по-често да боледуваме, органите в нашето тяло започват да не работя пълноценно, започваме да пълнеем, лесно да се уморяваме, след работа да нямаме желание и сили за нищо. състаряваме се преждевременно.

Токсините се натрупват в различни части на нашето тяло. Когато имаме натрупване на много токсини в червата (зависи от вида и количеството на храната която поемаме, начина на хранене), имунната система отслабва. Защото вместо тя да се бори само с вирусите и бактериите идващи чрез въздуха, проникващи чрез през кожата и т.н. тя заделя около 70% от ресурсите си в зоните с токсините за да помогне за тяхното изхвърляне. Това ни прави много уязвими и започваме да боледуваме много често.

ЗАЩО МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСЯКА ДЕТОКСИКАЦИЯ?
Магнезият е от изключителна важност за цялата клетъчна енергетика, защото е задължително да се свърже с АТФ (аденозин трифосфат), който е централното, богато на енергия съединение на тялото. Когато не е свързан с магнезия, АТФ не може да произвежда енергията, използвана обикновено от конкретни ензими, чрез които тялото прави протеини, ДНК, РНК, пренася натрий, калий или калций във и извън клетките, нито да добавя фосфорна група към протеините като отговор на даден от хормоните сигнал и т.н. Всъщност без магнезий АТФ не е функционален и това води до смъртта на клетките.

Според  д-р Хейли “в основата на всички механизми за детоксикиране лежи енергията, необходима за изхвърлянето на съответната отрова, следователно процесът не може да се задвижи без магнезий и АТФ. Нищо в тялото не може да се извърши без енергия и без магнезий”. Тази енергия не може нито да се произведе, нито да се използва.”

Магнезиевите йони представляват физиологично активния магнезий в тялото ; те не се свързват с други вещества и са свободни да се присъединят към биохимичните процеси на тялото. Това е една от основните причини магнезият да подпомага детоскикирането от токсичните химикали и елиминирането на тежките метали от организма. Друга причина е ролята му в производството на глутатион, но несъмнено, както подчертава  д-р Хейли, комбинацията магнезий АТФ осигурява енергията, необходима за отстраняването на всеки замърсител. Следователно д-р Дийн има пълно основание, като казва: ” Симптомите на химическото натравяне могат да бъдат причинени напълно или частично от дефицита на магнезий”.

Трансдермалната терапия с магнезиево олио и магнезиев гел (единствения начин да се увеличи сигурно и достатъчно нивото на магнезия, без да трябва да се правят венозни инжекции) е от изключително значение при всяка програма за детоксикиране или използване на хелатния ефект. Дефицитът на магнезий води до дефицит на витамин В6, поради участието му в метаболизма на витамина. Ако не поличава достатъчно магнезий, тялото не е в състояние да произвежда или използва протеина.

Магнезиевият дефицит създава и други проблеми, като например протеинов дефицит. Този елемент също така активира витамините С и Е. Следователно при неговия недостиг консумираните с храната витамини С и Е няма как да се оползотворят.

Магнезият играе ключова роля в естественото самопочистване на тялото и детоксикационните му реакции.

Начин на приложение на магнезиево олио и магнезиев гел:

  • Локално – нанася се върху проблемната зона.
  • Комплексно – за цялостно зареждане на организма с магнезий нанасяме магнезий върху ходилата или коремната област. Така се предотвратява магнезиевия дефицит.

Източници:
Трансдермална терапия с магнезий
Интернет

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА ГРАД СОФИЯ Е 3 лв

ПРИ ПОКУПКА НАД 30 лв ДОСТАВКАТА ЗА СТРАНАТА Е БЕЗПЛАТНА
ПРИ ПОКУПКА ДО 30 лв ДОСТАВКАТА ДО ОФИС НА ЕКОНТ В СТРАНАТА Е 3,50лв

ЗА КОНТАКТИ
Антон Атанасов
gsm:    0898634108
e-mail: [email protected]

МАГНЕЗИЕВО ОЛИО – ПРИЛОЖЕНИЕ
СХВАЩАНЕ НА КРАКАТА
ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЙОДИС КОНЦЕНТРАТ
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – ЛЕЧЕНИЕ
ШИПОВЕ НА ВРАТА
ШИПОВЕ – ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ЗЕЛЕНО КАФЕ – ДОКАЗАНО ОТСЛАБВАНЕ
МУСКУЛНИ КРАМПИ
БОЛКИ В КРЪСТА
БОЛКИ В СТАВИТЕ
БОЛКИ В КОЛЯНОТО
АХИЛЕСОВО СУХОЖИЛИЕ – Лек с Магнезиево олио и Магнезиев гел
СЧУПЕН КРАК ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С МАГНЕЗИЙ ЗА МАЗАНЕ
ПРИ НАТЪРТЕНО, СИНИНИ, ОТОЦИ – ИЗПОЛЗВАЙТЕ Магнезиево олио
МАСАЖИ С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО, МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ И …
ПЛЕКСИТ – ЛЕК С МАГНЕЗИЕВО ОЛИО И МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ
ДИСКОВА ХЕРНИЯ ЛЕК с Магнезиево олио и …
ИНСУЛТ – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ с Магнезиево олио и …
ПАРОДОНТОЗА ЛЕЧЕНИЕ С МАГНЕЗИЙ
ДИАБЕТНА НЕВРОПАТИЯ – ЗАЩО МАГНЕЗИЯ ПОМАГА
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ТРЕНИРОВКА (I Част).
Използване на магнезиево олио и магнезиев гел от терапевта на националния отбор по волейбол Петър Атанасов
ХРАНИ БОГАТИ НА МАГНЕЗИЙ
ХРАНИ СЪДЪРЖАЩИ СЕЛЕН
ХРАНИ БОГАТИ НА ЙОД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *